Suruç’un Yıldönümünde Sokaklarda Direniş Var!

Suruç’un Kavgası Adalet Kavgası!
Suruç Katliamı’nın 5. yıldönümünde Kadıköy’de ve Ankara’da Gençlik Örgütleri’nin gerçekleştirmek istediği yürüyüşlere polis saldırısı gerçekleşti.
 
Kadıköy’de saat 18.00’de Halitağa Meydanı’nda gerçekleştirilen Adalet Nöbeti oturma eyleminin ardından Süreya Operası’na yönelen devrimcilere ve ardından Süreya Operası önüne gelen devrimcilere polis saldırısı gerçekleşti. Polis saldırılarına rağmen Kadıköy sokaklarını direniş alanına çeviren devrimciler Suruç’ta yaşamını yitiren yoldaşlarını anmakta kararlıydı ve saatlerce sloganlarla “Katil Devlet Hesap Verecek” ve “Suruç’un Hesabı Sorulacak” sloganları attı.
 
Gerçekleştirilen polis saldırısında Avukat Gökhan Soysal, Devrimci Anarşist Faaliyet’ten Fırat Binici ve Mercan Doğan. Anarşist Gençlik’ten de Meltem Çuhadar, Mısra Sapan, Nergis Şen, Şeyma Çopur ve Zeynel Çuhadar yoldaşlarımız gözaltına alındı.
Ankara’daki Suruç eylemlerinde ise Güvenpark’ta yapılmak istenen eyleme gerçekleşen polis saldırıları sonrasında Konur Sokak’ta süren direnişe de polis saldırdı. Güvenpark ve Konur Sokak’taki polis saldırılarında Anarşist Dergi Karala’dan 11 yoldaşımız gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar yoldaşlarımız: Zeynep Ülger,Mahmut Demir, Fırat Kaya , Şamil Parlak, Yiğit Doğan, Yunus Dağ, Güney Akgün, Zeynep Tan, Yalın Pala, Doğuş Özdemir, Mustafa Yaşatır.
 
Bugün Kadıköy ve Ankara sokaklarında bir kez daha devrimciler konuştu. Bugün sokaklarda direnirken hep birlikte seslendiğimiz gibi;
 
Katil Devlet Hesap Verecek!
Suruç’un Hesabı Sorulacak!
Suruç’un Kavgası Adalet Kavgası!

Sokak