İsrail’in Katliamlarına Karşı Eylem: “Direnen Halklar Kazanacak”

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto etmek isterken, İsrail devletinin askerlerinin açtığı ateş sonucunda yüzlerce Filistinlinin katledildiği, binlercesinin yaralandığı saldırı, Tünel meydanında toplanan ve Galatasaray’a yürüyen binlerce kişi tarafından protesto edildi.

BDS (Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi) tarafından çağrısı yapılan eylem ve yürüyüşe pek çok siyasi parti, sendika, dergi çevresi ve devrimci örgüt dövizleriyle katıldı. Devrimci Anarşist Faaliyet de eylem ve yürüyüşe, Türkçe ve Arapça olarak hazırladığı ve üzerinde “Direnen Halklar Kazanacak” yazan dövizlerle katıldı.

İlk önce Tünel meydanında toplanan eylemcilerle polis arasında yürüyüş ile ilgili kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ama eylemcilerin ısrarı sonucu polis yolu açmak zorunda kaldı ve yürüyüş başladı.

Yürüyüş boyunca türkçe ve arapça Filistinlilerle dayanışma ve İsrail ve ABD devletlerine öfke ve tepkinin dillendirildiği dövizler taşındı. “Direnen Halklar Kazanacak”,
“Filistin’de taş atan çocuklara bin selam”, “İsrail’e boykot, Filistine özgürlük”, “Kudüs Filistin hakınındır”,  “Filistin’de düşene dövüşene bin selam” sloganları atıldı.

Galatasaray Meydanı’nda önce türkçe ardından da arapça basın açıklaması okundu. Açıklamada, ABD büyükelçiliğinin taşınmasının Nakba’nın yıldönümüne getirilmesine dikkat çekilerek “70 yıldır nakba sürüyor” dendi ve işgalci İsrail’in etnik temizlik yapmasına seyirci kalanların ve hatta onunla işbirliği içinde olanların gerçek yüzlerini ortaya çıkarma zamanının geldiği vurgulandı.

Eylem, Filistinlilerle dayanışmanın her alanda yükseltilmesi ve İsrail’e boykot çağrısıyla sonlandırıldı.

 

Sokak