ÖSYM Başkanı Gözaltında

ÖSYM tarafından 2010-2015 yılları arasında düzenlenen tüm sınavlarda soruların sızdırılması, soruların cevaplarının verilmesine yönelik ÖSYM başkanı Ali Demir; soruları sanal sunucu kurarak sistemin sınav sorularını sır cihazına yüklediğini dosyaların ProNMS aracılığıyla bir kopyasının da WSUS isimli sanal sunucuya atılmasını sağladıklarını açıkladı. Verilen iddianamede, soru hazırlanması ve güvenlikle ilgili birimlerde çalışırken hakkında FETÖ’den işlem yapılan kişilerin ya Ali Demir döneminde işe alındığına ya da başka birimlerdeyken onun onayıyla bu birimlerde görevlendirildiklerine değinildi.
Ali Demir’in, 2012 KPSS’ye giren bir kişide cevap anahtarı yakalayan öğretmeni evinde ziyaret ederek, kopya olayını örtbas etmeye çalıştığına da yer verildi.
İddianame Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Bugünden seneler önce şifrelere, soruların çalınmasına karşı sokaklara çıkan, meydanları dolduran liselilere Recep Tayyip Erdoğan: ‘Sorular çalınmamıştır, şifre felan yok.Taksimde bin kişiyi iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem değil. Bizde kalkarız onların karşısına 5 bin 10 bin genci koyarız.’ diyerek tehditler savurmuş, soruları çalanları kollamıştı.
Seneler önce olayın üstünü kapatan, liselileri susturmaya çalışan devlet şimdiyse soruları çalanları yargılıyor!
Biz biliyoruz ki yaşamlarımızı çalanlar, hayatımızı bir sınavdan ibaret görmemizi isteyenlerin adaleti adaletsizlikten başka bir şey değildir.