Hrant Dink Anma Yürüyüşü – 19.01.2015

Hrant İçin Agos’a Yürüdük

Devletin, “söz konusu vatansa” deyip katlini vacip gördüğü TEFERRUATLAR olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim‘den Hrant Dink’in vurulduğu Agos Gazetesi önüne yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüş öncesi ve sonrasında her yıl 19 Ocak özel sayısı olarak çıkarttığımız TEFERRUATLAR ANISINA gazetemizin dağıtımını gerçekleştirdik.

Saat 13.30’da Taksim Divan Otel’in önünde bir araya gelerek , gazete dağıtımı gerçekleştirdikten sonra “TEFERRUATLAR” yazılı pankartımızı açarak Hrant Dink’in katledildiği yere, Agos Gazetesi önüne yürüdük. Yürüyüş sırasında sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Faşizme İnat Kardeşimsin Hrant”, “Hepimiz Hrantız Hepimiz Teferruatrız”, “Devlet Yaparsa Katliam Yapar”, “Bütün Devletler Katildir”, “Katil Devlet Hesap Verecek”, “1915 Katliam, Dersim Katliam, Maraş Katliam, Roboski Katliam, Soma Katliam, Ermenek Katliam”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Bijî Biratîya Gelan”, “Katil Devlet Yıkacağız Elbet”, “Nihat Kazanhan Teferruat, Ümit Kurt Teferruat, Kader Ortakaya Teferruat, Abdülmecit Arslan Teferruat, Özge Gündoğan Teferruat, Hrant Dink Teferruat, Hepimiz Hrant’ız Hepimiz Teferruatız” sloganları attık.

Agos Gazetesi önüne geldiğimizde Teferruatlar olarak burada gerçekleştirilen anma programına katıldık. Bu alanda da gazete dağıtımı gerçekleştirdik. Programın bitiminden sonra Taksim Meydanı’na sloganlarla yürüyerek burada eylemimizi sonlandırdık.