Taksim Direnişçilerini Unutmadık, Unutmayacağız!

taksimdireniscileriÖzgür bir yaşam uğruna, kendi yaşamlarından vazgeçen arkadaşlarımızın sayısı gün ve gün artıyor. Bugünlerde yitirdiğimiz altı arkadaşımızın acısı ve öfkesiyle doluyuz. Yarın katil devlet bir arkadaşımızı daha öldürebilir. Ama ne katil devlet ne de özgürlük uğrana ölmek bizleri mücadeleden vazgeçirmeyecek, mücadelemiz sürecek ve katledenleri affetmeyeceğiz, arkadaşlarımızı unutmayacağız. Okulların başladığı bu ilk haftada bizleri bu sisteme itaat eden bireyler olarak yetiştirmek için kurulan okulların isimlerini, sisteme itaat etmeyen direnişçi arkadaşlarımızın isimleriyle değiştirdik.

Liseliler, Sokaklarda polis Tarafından Öldürülen Gençleri Unutmadı Unutmayacak

Devletin, gençliği sisteme entegre etmek için yürüttüğü eğitim politikası, açtığı okullar bizleri bu sömürü sistemine esir alamayacak. Bizler adaletli ve özgür bir dünyayı yüreklerimiz de taşımaya, elden ele büyütmeye devam edeceğiz. Onların itaat ettirme politikalarına karşı direneceğiz.

19 yaşında Lice’de karakol yapımını protesto ederken asker tarafından vurularak öldürülen Medeni Yıldırım’ın adını, açılışını darbeci Kenan Evrenin yaptığı ve bir generalin adının verildiği “General Ali Rıza Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” ile değiştirdik.

19 yaşında Eskişehir’de sivil polisler ve eli sopalı faşistlerce dövülerek beyin kanaması sonucu öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adını “Kadıköy Muhsin Adil Binal Ticaret Meslek Lisesi” ile değiştirdik.

22 yaşında Antakya’da polisin sıktığı silah ile kafasından vurularak öldürülen Abdullah Cömert’in adını “Suadiye Hacı Mustafa Tarman Lisesi” ile değiştirdik.

19 yaşında Taksim’deki polis saldırısına karşı 1 Mayıs Mahallesinden otobana inerek yolu kapayan kalabalığın içine giren faşist bir sivil aracın hızla çarpması sonucu öldürülen Mehmet Ayvalıtaş’ın adını “Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi” ile değiştirdik.

27 yaşında Ankara’da çevik kuvvet polisinin 5 metre yakın mesafeden direk hedef alıp ateş ederek öldürdüğü Ethem Sarısülük’ün adını “Kartal, Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” ile değiştirdik.

23 yaşında Antakya’da polis saldırısı sırasında çatışmada öldürülen Ahmet Atakan’ın adını “Kadıköy Anadolu Lisesi” ile değiştirdik.

Taksim direnişi sırasında atılan bir slogandı ki katilleri korkutan. “bu daha başlangıç, mücadeleye devam” demiştik. Ve halen mücadeleye devam ediyoruz.
Okulların açıldığı bu ilk haftadan itibaren bizde eylemlerimize başladık. Her geçen hafta bizleri okullara sıkıştırarak bencillik ve rekabeti öğretmek isteyenler yani istedikleri o itaatkar gençliği yaratmak isteyenlere yitirdiğimiz arkadaşlarımızın verdiği cevabı verceğiz “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” mücadelemiz katil devlet yıkılana ve özgür bir anarşist dünya kurulana dek sürecek.

Affetmeyeceğiz Unutmayacağız!
Lise Anarşist Faaliyet

Video :

Tarih: 17 Eylül 2013