Vefa Lisesi’nin Tabelası Değiştirildi

İstanbul Vefa Lisesi’nde okul tabelası öğrenciler tarafından değiştirildi. Geçtiğimiz  hafta okul müdürü Hasan Sugar (Şeker) boş derslerinde öğrencilerin okuldan çıkmasını engellemeyen güvenlik görevlisiyle tatırşırken güvenlik görevlisinin “Okul hapishane mi? Öğrencileri boşuna neden tutalım” sorusuna “Evet okul hapishane” diyerek, bizlerin de defelarca söylediği “bilgi bahane okul hapishane” sözümüzün gerçekliğini birkez daha bizlere ispatlamış oldu.  Bizde hazır gerçekler açığa çıkmışken,  okul tabelasındaki eksikleri tamamladık. Vefa Lisesi yazan tabelayı Vefa HAPİSHANE’sine dönüştürdük.
Bizler okulların girişi kolay çıkışı zor kapılarıyla, kocaman duvarlarıyla, tepegöz kameralarıyla, koğuş sınıflarıyla, avlu bahçesiyle, gardiyan öğretmeleriyle birer hapisane olduğunun farkındayız. Farkındayız ve tüm hapisaneler yıkılana dek isyandayız.
*Daha öncede Kadıköy Kenan Evren Lisesi’nin tabelasını Erdal Eren Lisesi olarak değiştirmiştik. ( Bkzn: Erdal Eren Lisesi )Şimdi ise bazı liberal yaklaşımlar Kenan Evren Lisesi adını, Kadıköy İstanbul Anadolu Lisesi olarak değiştirmiştir. Belki birgün Vefa Lisesi’nin adını da değiştirirler. Ama bu lisenin gerçekliğini değiştirmez. Gerçekleri değiştirenek dek isyanımız sürecektir.
Vefa Hapishanesindeki arkadaşlarımızı isyanın bereketiyle selamlıyoruz.