Ulaşımı Kolaylaştırmak

Aylık Akbil Kullanımı
Aylık akbillerin 200 kredisinin yarısı çoğu zaman boşa gider. Birlikte yolculuk edeceğin arkadaşının yerine de basmaman için bu krediler üst üste kullanıma kısıtlanmıştır. Ancak bir kez bineceğin vesaite akbil bastıktan sonra akbilini arkadaşına verirsen, o da gidip herhangi başka bir araca basıp gelince sistem aylık krediden düşecektir. Bu yöntemi üst üste sayısız kez kullanabilirsin. Sadece arada başka araca basıp gelmeye üşenmemeniz yeterli.
Otobüste Kaynamaca
Kalabalık otobüslere binerken mümkün mertebe arka kapıdan binmek gerek. Arka veya orta kapıdan binildiğinde akbil veya ücret uzatılmadığında kalabalık olduğundan çok problem yaratmaz genelde. Ki muavin de ücretleri uzatalım türünden bir şey dediğinde de hiç üstümüze alınmayıp oralı dahi olmayacağımız için…
İETT otobüslerine ön taraftan binildiğinde de para verecek olan arkadaş en önden biner, mümkün olduğunca bozuk para vermeyip şöförü meşgul ederek önünde durup önünü kapatır. Şoför bozuk paralarla uğraşırken önde duran arkadaşın arkasından rahatlıkla geçilebilir.
Çift Turnike
Bir defa akbil basmak kaçınılmaz bu yöntemde. Lakin aynı turnikeden peşpeşe iki kişinin geçmesi de pek mümkün. Şöyle ki; akbil basılır, birinci kişi geçer, ama turnikeyi yarım brakır. Yani turnike tam dönüp kilitlenmeden hafif yan dönmek suretiyle geçilebilir. Hemen arkadan diğer kişi rahatlıkla geçebilmektedir.
Turnikenin üstünden veya altından geçmek
Etrafta bakan görevli var mı diye kontrol edilir. Sorun yoksa akbil basılan yerin iki tarafına da eller konup bacaklar kaldırılır ve hafif yan dönülür ve diğer tarafa geçilir. Akbil basmış gibi devam edilir. Altından geçerken de, akbil basmış gibi yine kontrollü bir şekilde eğil ve alttan geç. Kafanı çarpma buna dikkat et.
Önemli not: Jeton atılan yerlerde jeton iade bölümlerine bakmadan geçme! Bazen jeton atıldığında turnike açıldığı halde jeton iade edilebilir, Jetonu atıp geçen kişi geri dönüp bakmadığı için o jeton biri görüp alana kadar orada kalır. Aynı zamanda para yükleme makinelerinin hazneleri de keza öyle …