Kawalar, Kazlıçeşme Newroz’unda Buluştu

DAF
Bin yıllar önce zalim Dehak’a karşı demirci Kawa’nın isyan ateşini yaktığı gün olan Newroz, o zaman olduğu gibi bugün de ezilenler, yoksullaştırılanlar, adaletsizliklere mahkum edilenlerin isyanının günüdür. Coğrafyanın dört bir yanında, her sokakta, her meydanda yakılan Newroz ateşi, katillere, hırsızlara, yaşamlarımızı çalanlara karşı isyanın harlandığı ateştir.
Newroz bayramı bu topraklarda, uzun yıllar boyunca, panzerlerin, silahların, namluların gölgesinde geçti. Devlet, yaklaşık yirmi yıl boyunca, Newroz’u yasaklama yönünde bir politika izledi; bir halk ise bayramını kutlayabilmek için yıllarca direndi. Ve Newroz’un yasaklı olduğu hemen her yıl, devlet, bayramını kutlamak isteyenleri gazladı, copladı, tutukladı, işkence etti, katletti. Ama isyan ateşi her şeye rağmen yanmaya devam etti. Kadınlar, erkekler, çocuk-genç-yaşlı demeden kutladılar Newroz’u, coğrafyanın dört bir yanında yasaklara, baskılara, katliamlara rağmen harlandı isyanın ateşi.
Devletlerin bitmek bilmeyen katliamları, halkların bitmek bilmeyen isyanları vardır. Yaşatılan bütün katliamlara karşı halklar, özgürlüğün peşinde daha fazla örgütlenmiş ve zulme karşı koymuşlardır. Dün Kawa’nın yaktığı ateşi söndürmeye çalışan zalim Dehak, bugün Dersim’de, Beyazıt’ta, Halepçe’de, Sivas’ta, Roboski’de, Taksim’de sürdürse de katliamlarını, özgürlükleri için isyan edenlerin yaktığı ateşi söndüremeyecektir. Cezaeviyle, işkencesiyle, katliamıyla korkutmaya çalışsa da direnenleri, vazgeçiremeyecektir. Çünkü isyanımızın ateşi, bir dağdan diğer dağa, bir sokaktan diğerine sıçramaya ve büyümeye devam ediyor.
Bugün Kazlıçeşme’de buluşan binlerce kişi, bin yıllardır yok sayan, sömüren, katleden Dehaqlara karşı yeniden harladı Newroz ateşini. Devrimci Anarşist Faaliyet olarak katıldığımız Newroz’da “Em Hemu Kawane Li Diji Dehaqan” pankartının ardında, bizler de yaşamlarımızı çalanlara, katillere, devletlere karşı isyanın ateşini daha da büyüttük. Kara bayraklarımızla, sloganlarımızla, halaylarımızla bugünün Dehaqlarına karşı hep birlikte haykırdık: Em Hemu Kawane
Bizler, her zaman olduğu gibi, yine bugün de, katledilen kardeşlerimiz için, özgürlüğümüz için, adalet için Newroz ateşinin etrafında bir olduk, hep birlikte halaya durduk.

Li Dijî Dehaqan, Em Hemu Kawane!

Serhildan, Şoreş, Anarşî!

Sokak