Dünyanın En Lezzetli PORTAKAL REÇELİ

Dünyanın en güzel PORTAKAL REÇELİ; Portakalı portakal yapan en önemli şeylerden biri rengidir. Ama reçelde turuncu kabuk acılık verir. Kabuğundan turuncusunu ince soyarsın portakalın tamamını küp küp doğradıktan sonra bir gün şekerde bekletirsin şekerlenmiş portakallar saatlerce süren samimi bir sohbet beraberce yenen bir yemek kadar ocakta kaynatılır. Sıcak reçelden bir iki kaşık çaktırmadan yenilir sonra soğuyana kadar bekletilir. Bekleyen portakala reçeli itinayla kavanozlanır.

Biz pazarın akşam saatlerinde kalan portakalları toplarken pazarcılar reçel yapacağımızı duyunca yükledikleri kasaların bir ikisini paylaştılar bizimle. Kavanozların inanılmaz bir indirimle paylaştı bizimle züccaciyeci, şekeri söylemeyelim.

Yani başında başladı paylaşma dayanışma. Her şeyi raflardaki barkotlardan ibaret bir dünya zannetmemizi isteyen kapitalizm bizim ürettiklerimize bize yabancılaştırarak tükettiriyor. Kapitalizme entegre edildiğimiz liseli yaşlarımızda belki bir şeyleri değiştirebiliriz diyerek yaptıklarımızdan biri bu reçel atölyesi. Onlarca liseli toplandık ve elinizdeki bu reçeli yaptık. Bizce bu reçel dünyanın en güzel reçeli çünkü paylaşma ve dayanışmayla bezeli.

 

Dünyanın en lezzetli PORTAKAL REÇELİ’ni aşağıdaki mekanlardan edinebilirsiniz.

Zeytin Kahvaltı Evi / Beşiktaş

Vişne Kafe / Beşiktaş

26A / Kadıköy

Kafe Zapata / Kadıköy

Komşu Kafe / Kadıköy

Piya Kafe / Kadıköy

26A / Taksim