“Şimdi İsyan Zamanı” Dersim’de Liseliler İsyanda

Dersim’de farklı liselerde eğitim gören ve Namık Kemal Endüstri Meslek Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu’nda kalan yaklaşık 100 liseli arkadaşımız pansiyonda öğretmenlerin öğrencilere şiddet uyguladığı, yemeklerin sağlıksız koşullarda yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Gazetecilerin pansiyon önüne gitmesinin ardından 18:30 açıklamalarını gerçekleştirecek olan liseli arkadaşlarımıza pansiyon yönetiminin izin vermemesi üzerine arkadaşlarımız sloganlar atmaya başladılar. Sloganların ardından yurtta bulunan eşyaları pencereden aşağıya atmaya başladılar. Polisin pansiyona gelmesi üzerine tepkiler arttı. Yurttaki masalar, sandalyeler, dolaplar, yataklar ne varsa bu sefer ateşe vererek pencereden atmaya devam ettiler. Polislerin ve belediye başkanının tehditlerine rağmen liseli arkadaşlarımız eylemlerini sürdürdüler.

Belediye başkanının gitmesi ve polisin uzaklaşması üzerine dışarı çıkıp sloganlarla beraber PTT binası önüne yürüyen liseli arkadaşlarımız burada basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. Bir liseli arkadaşımız yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Yurtta kalan arkadaşlarımıza öğretmenler çoğu zaman şiddet uyguluyor. Öğrenciler üzerinde aşırı baskı var. Arkadaşlarımıza şiddet uygulanmasına dayanamıyoruz. Yurtta çok sağlıksız koşullarda yemek yapılıyor. Yemeklerde kalitesiz malzemeler kullanılıyor. Sağlıklı beslenemiyoruz. Okul yönetimi yurt binasına polis çağırıyor. Polisde bazı arkadaşlarımızı tehdit ederek bizlere baskı uyguluyor. Son iki, üç yıldır yurt binası çok sağlıksız, kalınacak gibi değil. Bunu bütün milli eğitim biliyor. Söz verilmesine rağmen şartlar düzeltilmiyor.”

Basına yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlar eşliğinde sonlandırıldı. Dersim’ deki isyan eden arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Ve biz liseliler tüm baskılara karşı mücadelemizi ve isyanımızı sürdüreceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.