Biz Bu Oyunu Bozarız! – İşçi Mitingi

Genç İşçi Derneği olarak baskıya, sömürüye, kod 29’a, ücretsiz izinlere, ödeyemediğimiz için biriken faturalara, çoğaldıkça çoğalan kiralara, bitmek bilmeyen zamlara karşı Kartal’da yapılan İşçi Mitingi’ndeydik. Garsonlar, komiler, reyoncular, kasiyerler, kuryeler, depocular, standçılar, temizlikçiler, anketörler, işçiler, işsizler… Patronların bizden çaldıklarını almak için, bizim olanı almak için yürüdük.
İktidarın bizlerin yaşamlarına dönük baskılarına, biriktikçe biriken borçlarımıza, gün geçtikçe küçülen tabaklarımıza, kapitalistlerin krizi yüzünden sebepsiz işten çıkarmalara, sendikasızlaştırılmaya, patronların her gün artan sömürüsüne artık yeter demek için örgütlü gücümüzle Kartal Meydanı’ndaydık.
“Genç İşçiler Örgütlü, Örgütlü Güçlü”, “Şef, Müdür, Patronlar Genç İşçiden Korksunlar”, “Patronlar Sarayda Genç İşçiler Sokakta”, “İşçilerin Ateşi Patronları Yakacak”, “Üreten Biziz Yöneten İstemiyoruz”, “Vermeyecekler Alacağız”, “Ekmek Adalet Özgürlük” sloganlarıyla, “Biz Bu Oyunu Bozarız” pankartıyla alandaydık.
Kapitalistlerin düzenini; bizi yoksullaştıran, bizi ölüme mahkum eden bu sistemi örgütlü mücadelemizle yıkacağız.
Ekmek Adalet Özgürlük!

 

 

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ