Flormar Kendi Pisliğinin Kapatmaya Çalışıyor

Günaydınlar… Bu sabah Dolar kuru 5,27 TL, Euro kuru 6,09 TL, Benzin litresi 6,26 TL, Ekmek 1,5 TL Flormar direnişi ise 85. gününde

Flormar Fabrikasında sendika mücadelesi vererek şartların iyileştirilmesi için çalışan onlarca işçi işten atılmış ve işçiler Gebze’de bulunan Flormar fabrikası önünde 85 gündür bekleyerek direnişlerini büyütüyor ve işlerine geri dönmeyi istiyorlar.

Fabrika önünde “kovduğu” işçilerin bekleyişinden rahatsız olan Flormar ise fabrikasını adete bir hapishaneye çeviriyor. İlk önce çalışan işçilerle “kovulan” işçilerin görüntü bağını koparmak için fabrika bahçesine brandalar çekmiş o yetmemiş brandaların üstüne dikenli teller çektirmişler. İşçilerde hapishaneye dönen Flormar fabrikasının duvarlarına “F tipi” yazarak durumu mizansel olarak karşılamışlardır.

Son günlerde de fabrika patronları direnişteki işçilerin fabrika önüne yazdığı yazılamalar, sloganları her sabah boyatarak gizlemeye çalışıyor. Oysaki Flormar patronları bu direnişi sansürletmeye, gizlemeye, baskı altına almaya çalışarak kendi fabrikasında senelerdir yaptığı hak ihlallerini, yoğun ve düşük ücretle çalıştırma sürelerini yani sömürü düzenini gizlemeye çalışıyor.

Ama ne yaparsan yap Flormar! Pisliğin Ortaya Döküldü Bi kere, ya işçiler kazanacak ya işçiler kazanacak başka yolu yok.

#FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ