Samsun’da Makro AVM İşçileri Hakları için Eylemde

Samsunda bulunan Makro AVM’nin el değiştirerek Migros’a devredilmesi üzerine Makro AVM 100 işçisini hiçbir belge vermeden kovdu. Tazminatları, yıllık izin ve bayram ücretlerini alamadan kovulan işçilerin eline hiçbir belge verilmediği için işsizlik maaşı bile alamıyorlar.

İşçiler ise Makro AVM önünde eylem gerçekleştirerek, haklarını alana kadar eylem yapacaklarını belirtti.

100 işçi kıdem tazminatları ödenmeden ve iş çıkış belgeleri verilmeden kapı önüne kondu. İşçiler AVM önünde eylem gerçekleştirdiler. Elimizde resmi bir belge yok, işsizlik maaşı bile alamıyoruz diyen işçilerin eylemi haklarını alana kadar sürecek.

Makro Market işçisi Hakan Kaya, “Yaklaşık yedi yıldan beri burada çalışıyorum. 31 Temmuz tarihinde Makro Market’ten çıkışım verilmiş, ardından devralan şirket bizi 3 gün haberimiz olmadan sigortalı göstermiş. İşkur devralan şirketten çıkışımızı almadan işsizlik maaşı alamayacağımızı söyledi. Burada yüz kişiyiz ufak bir kitle değiliz. İşsizlik parası bir yana tazminatlarımız var, bayram tatillerimiz var, yıllık izinlerimiz var. Yeri geldi on iki saat çalıştık,  Makro Market’in Samsun’da güzel bir kitlesi var, bu kitleyi biz yarattık. 20-25 bin lira onlar için ufak paralar olabilir ama bizim için büyük paralar. Burada muhatap bulamadık bize bir açıklama yapılmadı, hayal kırıklığına uğradık. Tüm Samsun kamuoyundan yardım bekliyoruz, bundan sonraki süreci beraber takip edeceğiz” açıklamasında bulundu.

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ