Belediye Direnişçisi Kenan Güngördü Ankara’ya Yürüyor

“Güvenlik Soruşturması” bahanesiyle 20 yıldır çalıştığı işinden edilen ve 172 gündür işini geri almak için direnen Kenan Güngördü, direnişini Ankara’ya yürüyerek sürdürecek.

Dün direniş alanı olan Zeytinburnu Belediyesi önünde yine “güvenlik soruşturması” bahanesiyle işten çıkarılan ve işe başlatılmayan emekçiler ile işçi örgütlerinin katılımı ile bir eylem yaptı. Eylemde Güvenlik soruşturması sonucu işe başlatılmayan Berfin Aslan, Kadıköy Belediyesi’ndeki işine başlatılmayan Boran Atıcı, İkitelli’deki Mutlusan Elektrik’teki işinden atılan Burcu Koçlu katılarak, Kanatçı Haydar’daki işinden darp edilerek atılan ve direnişle kazanan Günay Kılıç ise Kenan Güngördü nezdinde direnişçi işçilere yazdığı açık mektup ile dayanışma gösterdiler.

Eylemde Kenan Güngördü direnişini Ankara’ya yürüyerek sürdüreceğini açıklarken diğer direnişçiler ise kendi yaşadıkları adaletsizlikleri bir bir anlattılar. Eylem açıklamaların ardından bitirildi. Biz de Genç İşçi Derneği olarak başta Kenan Güngördü olmak üzere “güvenlik soruşturması” bahane edilerek işten çıkarılan emekçilerin direnişini sınıf dayanışmasıyla selamlıyoruz.

Zafer direnen işçilerin olacak!

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ