Direnişin 21. Gününde Kod-A İşçileri’ni Ziyaret Ettik

Sendikalı oldukları için işten atılan on iki Kod-A işçisi, 22 gündür şirket önünde direniyor.

İşlerine sendikalı olarak ve kötü çalışma koşullarının iyileştirilerek geri dönme talebinde bulunan işçiler, direnişlerini bu talepleri yerine getirilene kadar kararlılıkla sürdüreceklerini belirttiler.

Direniş ve dayanışmanın sıcaklığıyla çaylarımızı yudumlarken kurulan çadırın altında işçiler, direniş boyunca yaşadıklarını anlattılar.

900 kişinin çalıştığı ve 400 kişinin sendikalı olduğu Kod-A’da sürgün bir mobing aracı olarak kullanılıyor.
Sendikada faaliyet yürüten işçiler, tespit edilerek evlerinden uzak bölgelere proje adı altında gitmeye zorlanıyor. İşyeri yönetimi evli olan işçilere de birbirinden ayrı şirketlere yönlendirerek orada çalışmaları gerektiğini söylüyor. Örneğin bu ilçelerin biri Avcılar, diğeri Üsküdar olabiliyor.

İşçilerden biri lavaboya gittiği için şirket yöneticisinin mobingine maruz kalarak tutanak tutulduğunu anlattı.
Bir diğer işçi ise kendileriyle dayanışmaya gelen işyerinden arkadaşlarına yöneticilerin , ziyarete gidilirse, facebook paylaşımları beğenilirse ‘dava açacağım’ diyerek tehdit ettiğini söyledi.
Kod-A işçilerinin bu aktarımları işyerinde patron ve yöneticilerin mobingini ve çalışma şartlarının kötülüğünü ortaya koyuyor.

Biz de GİDER olarak Kod-A işçilerinin Sosyal- İş Sendikası ile verdiği mücadelesi ve direnişiyle dayanışmayı sürdüreceğiz.

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ