Genç İşçi Derneği Olarak Tuzla’da 1 Mayıs Eylemi’ndeydik!

Genç İşçi Derneği olarak Tuzla’daki İçmeler Köprüsü’nde İstanbul 1 Mayıs Platformu tarafından çağrısı yapılan 1 Mayıs eylemindeydik.

Tersaneler Bölgesi’ndeki İçmeler Köprüsü’nde gerçekleştirilen eylem, 1 Mayıs’larda yaşamını yitiren işçileri anmak için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklamasıyla başladı.

Açıklamada, içinde bulunduğumuz Korona Krizi sürecinde işçilerin ve yoksulların görmezden gelindiği, yok sayıldığı, daha çok sömürüldüğü ve ölüme mahkum edildiği belirtildi. Salgının yayılmasına sebep olan ve etkisini artıran kapitalist sisteme karşı, işçilerin birlik ve mücadelesinin gereği vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından, 1 Mayıs şarkılarının ve fiziksel mesafelenme uygulanarak gerçekleştirilen grev halayının sonrası eylem, “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan” ve “Her Gün 1 Mayıs, Her Gün Kavga” sloganlarıyla sona erdi.

Salgının etkilerini en çok yaşayan ve işsiz bırakılıp yoksulluğa, açlığa mahkum edilenler; uzun çalışma saatleriyle ve koruyucu maskelerden yoksun bir biçimde çalıştırılan işçiler, kısacası tüm ezilenler olarak  devletlerin ve patronların yarattığı krizlere, krizler yaratan devletli ve kapitalist sisteme karşı 1 Mayıs’ların mücadele ve dayanışma geleneğini sürdüreceğiz. Ezilenlerin sesini ve mücadelesini yükseltecek; 1 Mayıs’ta ve her gün, her yerde ezen-ezilen adaletsizliğine karşı kavgada olacağız.

Yaşasın 1 Mayıs!

 

GENÇ İŞÇİ DERNEĞİ