"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ontex-Canbebe Direnişinin 130.gün Etkinliği Gerçekleştirildi


Ontex-Canbebe Direnişi 130.gün

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve işlerine geri dönmek için mücadele eden Ontex-Canbebe işçileri bugün (25.06.2011) direnişlerinin 130. gününde, ontex fabrikası karşısında kurmuş oldukları direniş çadırı önünde etkinlik düzenledi.

Saat 13:00’da direniş çadırı önünde biraraya gelinerek, direnişteki Ontex-Canbebe işçileri tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Ardından yine sendika ağalarına, patronlara karşı mücadele eden Ptt işçileri, Kubatoğlu-Fıratpen işçisi, Legrand işçileri söz alarak direnişlerinin meşru olduğunu ve talepleri karşılanana kadar direnişte olacaklarını dile getirdiler. Direnişte olan Burger King çağrı merkezi işçilerinin bugünkü etkinlikte olamadıklarını ama her zaman direnen işçilerin yanında olduklarını-olacaklarını belirten metinleri okundu.

Bizler de Anarşist Kadınlar olarak; Ontex-Canbebe işçilerinin yüz günü aşkın süredir devam ettirdikleri bu onurlu direnişte gerek boykot stickerlarıyla, gerek her Cumartesi Burger King önünde yapılan eylemlerle yanlarında olduğumuzu dile getirdik. Bugün de bu direnişe bağlamamızla, türkülerimizle destek verdik. Herkesin eşlik ettiği türküler eşliğinde hep birlikte halaylar kurduk.

Ontex fabrikasında çalışan işçilerin çıkış saatinde fabrika kapısı önüne gidilerek işçilere ve bir kez daha patronlara seslenildi. “boykot boykot canped’e boykot” “direne direne kazanacağız” “kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atılarak direniş çadırına geri dönüldü.

Etkinliğe katılan Pınar Sağ, 130 gündür direnişte olan Ontex işçileri ile direnen tüm işçilerin yanında olduğunu dile getirerek türküler seslendirdi. Etkinlik halaylarla son buldu.