"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mezopotamya’nın isywordpressr kadınlarını selamlamaya geliyoruz!

 

Devletlerin ve Kapitalizmin olmadığı bir dünyanın özgürlükle buluşacağı günü bekleyen halkların isyanına kulak verin!

Kapitalizmin talanına karşı toprağını, suyunu, kültürünü, dilini, yaşamını savunan halkların isyanı…

Bu isyanın en önünden gelen kadınlar, savaşın, sömürünün ve yoksulluğun yaşandığı Mezopotamya’nın yılmayan, direnen ve direnmekten vazgeçmeyen kadınları…

Her an isyan ettikçe, direndikçe, özgürleşiyorlar…

Anarşist Kadınlar olarak pratiklerimizi, deneyimlerimizi ve özgürlük tahayyülümüzü paylaşmak için Amed de olacağız…

Fevkalade Tehlikeli Kadınlar isimli kürtçe-türkçe basılı fanzinimizle, Mezopotamya’nın isywordpressr kadınlarını selamlamaya geliyoruz!

Vicdan Retçi Kadınlar Mezopotamya Sosyal Forumunda…

“Savaşlar bitsin istiyorsanız askere gitmeyin, savaşlar bitsin istiyorsanız oğullarınızı askere göndermeyin, savaşlar bitsin istiyorsanız erkek, kadın, çocuk reddedin, vicdanınızın sesine kulak verin!”

Yıllardır sürdürülen vicdani ret mücadelesinde kadınlar hep görmezden gelindi, savaşın askeri dolayısıyla öznesi olmadıkları için vicdani retleri anlamsızlaştırılmaya çalışıldı. Ancak savaşlar militarizmin sadece görünen yüzü. Her an hayatlarımızda sürmekte olan militarist zihniyet yıkılmadıkça kadınlar özgürleşemeyecekler.
Bunun farkındayız. Bu yüzdendir ki vicdani ret kadınların mücadelesidir.

Ve savaş bitsin istiyorsanız Reddedin!

Yaşadığımız coğrafyadaki savaşa karşı, Barış İçin Vicdani Ret diyen kadınların vicani ret açıklamaları coğrafyamızın dört bir köşesinden yankı buldu.

Kadınlar artık “vicdani reddimdir” diyerek haykırıyorlar.

Mezopotamya Sosyal Forumuna panelist olarak katılan Vicdani Retçi Kadınlar, Amed de bir vicdani ret eylemine daha imza atacaklar, savaşın topraklarındaki kadınlar yeni ret açıklamaları gerçekleştirecek ve “Kadınların Vicdani, Reddediyor Savaşı” diyecekler.