"Enter"a basıp içeriğe geçin

Anarşist Kadınlar Vicdani Retlerini Açıklamaya devam ediyorlar


18 Mayıs günü Vicdani Ret Derneğinin Taksim de Cezayir salonun da düzenlediği Vicdani Ret buluşmasının ardından, Galatasaray meydanında gerçekleştirilen basın açıklaması bitiminde 19 kişi daha vicdani reddini açıkladı. Vicdani Ret açıklamaları Hatay Reyhanlı da yaşamını yitirenlere atfedildi. Devlet terörünün tüm coğrafyalarda en ağır biçimde sürdüğü vurgusunun yapıldığı açıklamalarda vicdani reddin önemi ve anlamı bir kez daha vurgulanmış oldu.

Savaşın görünmeyen özneleri haline getirilmek istenen ve erkek egemen iktidarın baskısıyla doğdukları an itibariyle militarizmin tüm biçimlerine maruz kalanlar olarak vicdani retlerini yükselten kadınlar ise “hayatlarımız çalınmadan hayallerimiz buluşmalı” diyerek vicdani retlerini açıkladılar. “Toplumun bize dayattığı rolleri ve bu rollere uygun itaat dolu bir yaşamı yaşamayı reddediyoruz” diyen Anarşist Kadınlar vicdan retlerini Reyhanlı da devletlerin yarattığı terörle hayatları çalınan kadınlara ve çocuklara atfederek, yaşanan büyük acıyı paylaştıklarını ifade ettiler. Vicdani retçi kadınların sayısı son eklenen açıklamalarla birlikte 68’e yükseldi.

Vicdani Retlerini açıklayan ve Anarşist olduklarını belirten Liseli kadınlar ise okulların da tıpkı kışlalar da olduğu gibi militarist eğitimin tüm biçimlerinin ve düşünce yapısının zorla empoze edilerek, insanları birbirleriyle savaştıran, yarıştıran ve askerleştiren benzer nitelikte kurumlar olduğuna vurgu yaparak vicdani retlerini açıkladılar.
2
3
4
1