DÖRT AYLIK ASKERVICDANI REDDINI AÇIKLADI

25 Temmuz’da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, dört aylık asker İsmail Gökhan Güneş vicdani reddini açıkladı.

Antalya’da askerlik yapan, izin için İstanbul’a gelen ve izin süresi dolmasına rağmen birliğine geri dönmeyen İsmail Gökhan Güneş,  “Asla elime silah almayacağım, askeri üniforma giymeyeceğim, baskı ve şiddete boyun eğmeyeceğim, tek referansım inançlarım olacaktır. 4 ay gibi bir süre yapmış olduğum askerlik hizmetini reddediyorum. Vicdani reddimdir.” diyerek vicdani reddini açıkladı.

İnancı sebebiyle askerlik yapmayacağını söyleyen Güneş; kişilik ve karakterinin, silah, şiddet, askerlik ve savaş gibi argümanların bir parçası olamayacağını savunarak, “İnsanlık değerlerim ve temelde insan olmam sebebiyle zorla bana dayatılan askerliğim burada son bulmuştur.’’ diye belirtti. Vicdani retçi İsmail Gökhan Güneş, bundan sonra birliğine geri dönse bile asla askeri üniforma giymeyeceğini söyledi.

Basın toplantısına Barış İçin Vicdani Ret Platformu, İHD İstanbul Şubesi Vicdani Ret Komisyonu ve İslami vicdani retçi Muhammed Serdar Delice de katılarak, Güneş’e destek verdi.