Helin Hasret Şen’i Katleden Polis Gözaltındaki Bir Kişinin Burnunu Kırdı

Özyönetim Direnişi döneminde 12 yaşındaki Helin Hasret Şen’i katledilmesine ilişkin hakkında dava açılan polis Abdullah E., görev yaptığı Maraş’ta bir kişinin burnunu kırdı.  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Özyönetim Direnişinin devam ettiği 12 Ekim 2015’te ekmek almaya giden Helin Hasret Şen’in (12), kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu katledilmesine ilişkin sanık polis Abdullah E. hakkında soruşturma izni alınmadığı için yargılamasının durdurulması kararı alındı. Ardından soruşturma izni alınmasıyla tekrar yargılanmasına devam edilen Abdullah E. bu sefer Maraş’ta tartıştığı Murat G.’nin burnunu kırdı. Tarafların şikayetçi olması üzerine polis Abdullah E. hakkında “Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan, Murat G. hakkında ise  “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan Maraş 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

Tarafların şüpheli-müşteki olduğu davanın iddianamesine göre, olay 5 Haziran 2019’da meydana geldi. İddianamede, Maraş Kalesi civarında Murat G. ile Ghoniya R. ve Adil Ö.’nün aralarında tartışma çıktığı ve tarafların bir birlerini basit şekilde yaralaması üzerine olay yerine Maraş İl Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipleri Amirliği’nde görevli olan Abdullah E. ve Yunus K.’nin sevk edildiği belirtildi. Polislerin Murat G.’yi Necip Fazıl Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne götürdüğü ifade edilen iddianamede, burada, Murat G.’nin alkolün etkisiyle Abdullah E.’ye küfür ettiği öne sürüldü. Bunun üzerine Abdullah E.’nin de Murat G.’nin suratına yumruk attığı ve Murat G.’yi polis noktasına zorla soktuğu kaydedilen iddianamede, Murat G.’nin hastane raporunda burnunda basit tıbbi müdahale ile giderilemez kemik kırığı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Bilirkişi raporunun da hatırlatıldığı iddianamede, bilirkişinin olay sırasında Abdullah E.’nin elinde başka bir şey bulunmadığını, Abdullah E.’nin Murat G.’yi darp etmesinin ardından polis odasına soktuğu, ardından kapı ile perdeyi kapattığını ve içerde arbede yaşandığı kaydedildi. 

 Burnu kırılan Murat G.’nin ifadesine de yer verilen iddianamede, Murat G.’nin bir olaya karışmadığını, polise kendisinin başka biriyle karıştığını söylediğini, hastanedeki polis odasında bekledikleri sırada, Abdullah E.’nin birden elindeki telsizle yüzüne ve burnuna doğru vurduğunu, ardından kendisini polis noktasına sokup yere yatırdığını ve kendisini tekmelediğini anlattığı ifade edildi. 

İddianamede ayrıca, Abdullah E.’nin Murat G.’nin telsizle omuzuna vurduğu beyanına karşılık hastane raporunda omzunda herhangi bir yara izine rastlanılmadığı vurgulandı. Güvenlik kameralarından Abdullah E.’nin Murat G.’yi darp ettiğinin sabit olduğu ifade edilen iddianamede, Abdullah E.’nin 2 ile 6 yıl arası değişen hapsi istendi. İddianamede, müşteki sanık Murat G. için ise bir ile 3 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı