Lana Wachowski’den Matrix Açıklaması

Fragmanının yayınlanmasının ardından izleyici tarafından merakla beklenen The Matrix: Resurrections‘ın yönetmeni Lana Wachowski, serinin 4. filmini çekmeye karar vermesinin nedenlerini açıkladı. Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali’ne katılan Wachowski, Resurrections’ı çekme kararını annesini, babasını ve yakın bir arkadaşını kaybettikten sonra aldığını söyledi.

Screen Rant’te yer alan habere göre Wachowski “Ağlıyordum, uyuyamıyordum ve beynim bu hikayeyi bir patlamayla ortaya çıkardı. Bir anda Neo ve Trinity’ye sahip oldum. Bu iki karakterin hayata dönmesi beni rahatlattı. Çok basit ve sanatın yaptığı da bu, hikayelerin yaptığı bu, bizi teselli ediyorlar.” diye konuştu.

Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali’ne katılan ve soruları yanıtlayan Wachowski, filmin fragmanında kullanılan Jefferson Airplane şarkısı “White Rabbit” parçasının göründüğünden “çok daha derin bir anlamı” olduğunu söyledi. Matrix serisinin başrol oyuncusu Keanu Reeves’e filmin bitmiş halini gösterdiğinde verdiği tepkiyi “Filmi Keanu’ya izlettik ve gerçekten çok şaşırdı ve muazzam düzeyde anlayışlı olduğu tipik Keanu yorumlarından birini yaptı.” sözleriyle açıklayan Wachowski, Reeves’un “Aynı karakteri, aynı hikayeyi ve aynı şeyleri aldın ve bir şekilde bunu önümüzdeki yirmi yılla ilişkili hale getirdin. Bunu nasıl yaptın?” şeklindeki ifadelerini aktardı.