“Barış Yürüyüşü”ndeki Halil Savda ve arkadaşları Osmaniye’de durduruldu.

Roboski’den Ankara’ya “Barış Yürüyüşü”ne çıkan vicdani retçi Halil Savda, Osmaniye’nin Bahçe İlçesi çıkışında polislerce durduruldu. Yürüyüşüne polislerce izin verilmeyen Savda ve arkadaşları, zorla Adana Emniyet müdürlüğüne götürüldü 

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Roboski’den Ankara’ya “Barış Yürüyüşü”ne çıkan Halil Savda, yürüyüşünün 28. gününde Osmaniye’nin Bahçe İlçesi çıkışında durduruldu. Osmaniye Valiliği’nin kararıyla polis tarafından durdurulan Savda ve arkadaşları, polislerin kendisine “Bahçe’nin hassasiyetleri var. Bu hassasiyetler nedeniyle yürütmeyeceğiz” dediğini aktararak, kendisinin de polislere “Roboski’den buraya kadar 700 kilometre yürüdük. Buradan da yürüyeceğiz. Amacımız barıştır. Bu ülkede insan kayıplarının sonra ermesini istedik. Çatışmanın sona ermesi için yürüyoruz. Bahçe ve Osmaniye’nin de tıpkı Mardin, Urfa, Antep, Ankara ve İstanbul gibi barışa ihtiyacı var. Bu yoldan binlerce araç geçiyor. Kimseyi engellemiyoruz” dediğini belirtti.

Savda ve arkadaşları durdurulmalarını,  “Saat 12:00’de Osmaniye’nin Bahçeli ilçe girişinde çevik kuvvet ekipleri yolumuzu kestiler. Bizlere Osmaniye’nin hassas bir bölge olduğunu Osmaniye il sınırlarında yürümenize izin veremeyeceklerini söylediler. Bizler Osmaniye’nin Türkiye içinde özel bir cumhuriyet olmadığını Roboskiden beri yedi yüz kilometre yürüdüğümüzü herhangi

bir engellemeyle karşılaşmadığımızı yürüyüşümüzün barışçıl amaçlar taşıdığını Osmaniye’nin de barışa ihtiyacı olduğunu Osmaniye’de yürümeye kararlı olduğumuzu söyledik.

Aramızda anlaşma sağlanamayınca bizi oturduğumuz yerde iki buçuk saat beklettiler. Biz yürüme isteğimizde diretince saat 14:30’da bizleri yerlerde sürükleyerek çevik kuvvet arabasına aldılar bu arada Halil’in arabaya çarpan sırtı şişti. Merve’nin sırtında ve kolunda morluklar oluştu. Serabın kolu morardı. Telefonlarımıza el koydular.” sözleriyle anlattı.