Kadıköy polisinin devrimci basına yönelik saldırıları protesto edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Kadıköy’de polisin kitabevlerine giderek Atılım, Yürüyüş, Kızılbayrak, Azadiye Welat gibi yayınlara yasa dışı olduğu iddiasıyla el koymuştu. Bugün ise Kadıköy iskelede polisin devrimci yayınlara yönelik bu saldırısı protesto edildi.

Bugün saat 14.00’te Kadıköy’de bulunan Eminönü İskelesi önünde toplanan Atılım, Kızıl Bayrak, Özgür Gelecek, ve Mücadele Birliği okurları basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Meydan Gazetesi çalışanları ve okurları da destek verdi.“Baskılar bizi yıldıramaz! Devrimci sosyalist basın susturulamaz!” pankartının açıldığı eylemde gazete ve dergiler taşınarak eylem süresince sık sık  “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Devrimci ve sosyalist basın susturulamaz”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

Atılım, Kızıl Bayrak, Özgür Gelecek, Mücadele Birliği ve Meydan adına basın açıklamasını  Tayfun Altıntaş okudu. Basın açıklamasında polisin keyfi uygulaması ve bunun sansürün bir parçası olduğu “Yapılan müdahale ile hem kitapçılara gözdağı verilmek istenmiş, hem de tamamen yasal ve meşru olan yayınlar, burjuva hukukunu dahi hiçe sayarak yasa dışı ilan edilmiştir”  denilerek vurgulanırken , “Ne gazete binaları havaya uçurulan, çalışanları katledilen Kürt özgür basın geleneği baskı ve yasaklara boyun eğmiştir, ne de Türkiye devrimci basını düzenin saldırıları karşısında geri adım atmıştır. Devrimci basın geleneğini dün olduğu gibi bugün de tüm saldırılara karşı savunmayı ve toplumu çürümüş düzene karşı mücadeleye çağırmayı sürdüreceğiz.” diyerek baskılara karşı direnişin süreceği vurgusu yapıldı.