Açlık grevleri 44. gününe girerken eyleme katılan tutsak sayısı giderek artıyor

Açlık grevi eylemleri bugün 44’üncü gününe girdi. Eylemde bulunan 776 kişiden 12 Eylül’de eyleme başlayanların durumlarının ağırlaştığı öğrenilirken cezaevlerinde eylemcilere yönelik baskıların arttığı bildiriliyor.

Eyleme Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerinde katılımlar sürerken dün Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Yıldırım da eyleme katıldığını açıkladı.

Eyleme ayrıca 7’si çocuk 26 tutsak daha katıldı. Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 9 tutsaktan 7’sinin çocuk olduğu bildirildi.
çlık grevine başlayan tutsakların isimleri şunlar: Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 15 Ekim’de: Yılmaz Kahraman, İsa Kilvan, Kenan Yıldızbakan, Haşim Dölek ve Şemsettin Gergin. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde 15 Ekim’de: Osman Kılavuz, Hüseyin Beyaz, Samet Aydemir ve Ayhan Dağ. Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 16 Ekim’de: Sedat Oğul ve Sedat Can.
Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 19 Ekim’de: H.A., O.B., M.K., H.A., S.S., K.S. ve P.E. isimli çocuk tutsakların yanı sıra Gıyasettin Yalçın ve Sait Kaya da grevde.
Giresun E Tipi Cezaevi’nde bulunan Türkiye Devrim Partisi (TDP) tutsakları, Resul Kocatürk ile Mustafa Kocatürk de açlık greviyle dayanışma amacıyla 22 Ekim tarihinden itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu.