Dünyadaki Her Yedi Kişiden Biri Facebook Kullanıyor

Dünya nüfusunun, Mart 2012’de 7 milyarı aştığı tespit edilmişti. Bu sayının 2020’de 8,5 milyara ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Facebook kurucusu ve dünyanın sayılı zenginleri arasındaki sahibi Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamayla Facebook kullanan sayısının 1 milyarı aştığını duyurdu. Yani dünyadaki her 7 kişiden biri Facebook kullanıyor. Zuckerberg yaptığı açıklamada, bu durumdan gurur duyduğunu ifade ederek Facebook kullanıcısı herkese teşekkür etti.

Bir milyarı aşan insanın, sosyalleşme ve sanal kişiliklerini ifade alanı olan Facebook, kullanıcı sayısını katlayıp reklam gelirlerini arttırıyor.

“Beğen”lerle, “Dürt”lerle, “Paylaş”larla bir sosyal ağ yaratan Facebook sosyal ihtiyaçları da bu ağ içerisinde belirliyor. Yaşamlarının bütün zamanını bu sosyal ağ üzerinden “paylaş”arak sosyalleşen kullanıcılar, bu ağ üzerinden yarattıkları karekterleriyle sanal gerçekliğin tüketicilerine dönüşüyor.

İhtiyaçları kendi yarattığı sosyal ağlar üzerinden belirleyen ve karşılayan Facebook’un günden güne sayısı bir milyarı aşan kullanıcıların sürekli artması ise kaygılandırıcı görünüyor.