Vicdani Retçi Halil Savda Ve Arkadaşlarının “Ölüm Yolunda Barış Yürüyüşü” Sürüyor

Vicdani retçi Halil Savda’nın 1 Eylül’de başladığı yürüyüş, artan katılımcılarıyla birlikte sürüyor. 1 Eylül’de Roboski’den yola çıkarak Ankara yollarına koyulan Savda’nın yürüyüşün başında dediği gibi “ölüm yolunun yaşam yoluna evrilmesi” için başladığı bu eylem, tıpkı O’nun belirttiği gibi atılan küçük adımlarla daha da büyüyor.

1 Eylül’den bu yana 700 km’den fazla yol kat eden ve sayıları her geçen gün artan barış yürüyüşçüleri, güzergâhları boyunca uğradıkları her yerde, il merkezleri ve köylerde, yoğun ilgiyle karşılanıyor ve “taşıdıkları barış arzusu”nu herkesle paylaşıyorlar.

Barış yürüyüşçüleri yolda karşılaştıkları birçok fiziki zorluğa ve devletin yıldırma politikalarına rağmen, barışın sesini yükseltmeye devam ediyorlar. Yürüyüş esnasında barış yürüyüşçülerinin, Osmaniye’den geçerken “halkın hassasiyetleri” bahane edilerek vali Celalettin Cerrah’ın emriyle yolları kesilmiş ve yürüyüşçüler saatlerce karakolda alıkonulmuştu. Serbest bırakılmalarının ardından Osmaniye Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunan barış yürüyüşçüleri, artan dayanışmayla “barış için yolları kat etmeye” devam ediyorlar.

Ekim ayının sonuna doğru Ankara’ya varmak istediklerini belirten yürüyüşçüler, iktidarlar tarafından savaş çığlıklarının yükseltildiği bu coğrafyada, gittikleri her yerde, barışın sesini haykırıyorlar.