Vio. Met. işçileri işgale hazırlanıyor!

Mayıs 2011’den bu yana kapanan fabrikada nöbet tutan, fabrikada özyönetime geçmek ve koperatifleşmek için bir seneyi aşkın süredir mücadele eden Vio. Met. işçleri işgale hazırlanıyor. Vio Met. dayanışma inisiyatifi geçtiğimiz ay da Atina’da Çalışma Bakanlığına yürümüş ve kooperatifleşmek için verdikleri teklifi yenilemişler, yayınladıkları bildiride herkesi dayanışmaya çağırmış ve şöyle demişlerdi, “…Viomihaniki Metalleutiki işçileri dünyayı tek başlarına dönüştüremez, ama onlar yalnız kalırsa hiç bir şey değişmez, bu bütün işçilerin ve işsizlerin mücadelesidir. Bu hepimizin mücadelesidir. Biz kazanacağız!”

Geçtiğimiz günlerde arabalar ve motorsikletlilerin de katıldığı bir yürüyüş yapan işçiler; ilerleyen günlerde de ise bir dayanışma konseri düzenleyeceklerini duyurdu. Bu konserin ardından ise Vio Met. sendikası, Selanik ve Yunanistan’ın tüm şehirlerinden gelen dayanışma inisiyatifleriyle birlikte 25 Ocak’ta fabrikayı işgal edecek.

Özyönetimi patronsuz bir dünya yaratmada yöntemi olarak tanımlayan ve dayanışma inisiyatifleriyle birlikte fabrikayı ele alarak, çalıştırmayı planlayan Vio. Met. işçilerinin mücadelesini selamlıyoruz.

Selanik VIO.MET İşçileri ile Röportaj: Kooperatifleşmeye Doğru

Selanik’teki Vio. Met. İşçileri Bakanlık Yolunda