Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez için Kürtler meydanlara çıktı

İSVEÇ/ Üç Kürt kadın siyasetçinin Paris’te katledilmesi İsveç’in Göteborg ve Stockholm şehirlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. İsveç’in değişik illerinde yaşayan Kürtler Paris’te katledilen üç kadın politikacının katledilmesini Türkiye Büyükelçilikleri önünde protesto ettiler.

İTALYA/ İtalya’nın Pisa şehrinde düzenlenen bir yürüyüşle katliam protesto edildi. Pisa Belediyesi önünde ki yürüyüşe 400’ü aşkın kişi katıldı. Yürüyüş sonunda Paris katliamıyla ilgili KCK tarafından yapılan açıklama okundu.

AVUSTURYA/ Katliam Avusturya’nın Innsburg şehrinde protesto edildi. Eylemde Kürtçe, Türkçe ve Almanca açıklamalar yapıldı, bildiriler dağıtıldı.

AVUSTRALYA/ Katliam Melbourne kentinde düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi. Victoria Kürdistanlılar Derneği ve Avusturalya Kürt Federasyonu tarafından organize edilen oturma eylemi şehir merkezindeki Federasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi. Melbourne’da yaşayan Kürtler Melbourne Fransız konsolosluğuna giderek katliamın sorumlularının biran önce bulunması için resmi taleplerini ilettiler.

KANADA/ Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kürt kadınları ise yaptıkları bir açıklama ile katliamı kınadı. Toronto Özgür Kürt Kadın Komitesi tarafından yapılan açıklamada, katliamın Kürt kadın özgürlük mücadelesine karşı yapılmış bir katliam olduğu belirtilerek nefretle kınandı.