Penguen Medyası İstemiyoruz

Birçok gazetecinin doğrudan polis şiddetine maruz kalarak yaralanması, haber yapmak için alanlarda olan gazetecilerin keyfi olarak gözaltına alınması, polisin şiddetini yazdıkları için çalıştıkları gazete yönetimleri tarafından işten atılması, Gazeteci Dayanışması’nın çağrısıyla Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen gazeteciler tarafından protesto edildi.

“Penguenler kutupta güzeldir” pankartının açıldığı eylemde Taksim’e yürümek isteyen gazetecilerin önüne TOMA ve çevik kuvvet polisleriyle barikat kuruldu. Gazeteciler, engellemeyi protesto etmek için polis barikatı önünde fotoğraf makinalarıyla bir oturma eylemi yaptı.

Gazeteciler adına açıklama yapan Birgün gazetesi çalışanı Gülşah Karadağ, “İnsanlar öldürüldü, yaralandı, gözaltına alındı biz bunun haberini yaptık ama kuruluşlarımız penguen belgeselleri, yemek programlarını yayınladı. Biz gerçekleri yazdık ama halkı yalan habere mahkum ettiler.” dedi.

Açıklamanın ardından Gezi direnişi sırasında polisin şiddetine, tacizine maruz kalan, gözaltına alınan gazeteciler yaşadıklarını anlattı.