Meydan Gazetesi Muhabirine Polis Saldırısı

Taksim direnişinin ardından her Cumartesi günü yapılan eylemler bu haftada devam etti. Taksim gezi parkını yasaklayan polis, İstiklal caddesine de TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleriyle doldurarak  Cumartesi günü eylemini yine terörize etmeye çalıştı. Galatasaray lisesi önünde toplanan kalabalığa saldıran polis ardından çevrede duran halka da GBT yapmaya başladı. Meydan Gazetesi muhabiri ise uygulamayı kayıt altına alırken sivil polisler tarafından kamerası alınmak istendi. Polislerin kamerayı almak için muhabirimize saldırmasıyla devrimci ve muhalif  basın çalışanlarının müdahalesiyle muhabirimiz GBT yapılarak bırakıldı.

Aynı gün süren eylemlerde ANF muhabiri Zeynep Kuray polis tarafından 1 metre mesafeden plastik mermi ile hedef alınarak vuruldu. Aynı şekilde DİHA muhabiri Rojda Korkmaz da boyalı plastik mermiyle vuruldu. Polis saldırısından ana akım medyada nasibini aldı. Radikal muhabiri Alp Buğra Bahadır Gültekin bir süre gözaltına alındı. Ayrıca +1 kanalının muhabiri Onur Aksoy ve Volkan Kamber de çok sayıda plastik mermi ile vuruldu.

Devrimci, Muhalif basın çalışanları ve muhabirlere yönelik açık tehditler ve saldırılar halka haber yapmamızı engelleyemeyecek. Özgür basın saldırılara karşı direnmeye devam edecektir.

Saldırılara Karşı Meydan Okuyoruz!

Meydan Gazetesi

04.08.2013

Fotoğraf:  kizilbayrak.net’ten alınmıştır.