Hakkari’de Vicdani Ret

2008 yılında Hakkari’de yaşanan toplumsal olaylara karıştığı iddiası ile gözaltına alınıp 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp 3. Yargı paketinden şartlı olarak tahliye olan 26 yaşındaki, İskan Aksaç İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi’nde yaptığı açıklamayla vicdani reddini açıkladı.

İskan Aksaç yaptığı açıklamada bölgede yaşanan 35 yıllık çatışmalı sürecin en büyük mağduru olarak bu savaşın bir ferdi olmak istemediğini, bu yüzden de askere gitmeyerek vicdani ret hakkını kullandığını söyledi.

Savaş içinde yer almak istemediğini belirten Aksaç, “Bölgemizde 35 yıldır süren kirli savaş politikaları halklara büyük zarar verdi vermeye devam ediyor. Burjuva çocukları kendi evlerinde rahat bir şekilde uyurken, yoksul halkın çocukları savaşta ölüyor. Hem Türk hem de Kürt anneleri bu kirli savaşın yarattığı acı, kan ve gözyaşından etkilenmeye devam ediyor. Bunun için askere gitmeyerek vicdani ret hakkımı kullanıyorum. Umarım bu karar Kürt sorununda başlatılan çözüm sürecine de bir katkı sunacaktır.” diyerek vicdani reddini ilan etti.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 15. sayısında yayımlanmıştır.