İstanbul’da 23 Kişi Vicdani Reddini Açıkladı

vicdaniretist

İstanbul’da 15 Mayıs Vicdani Retçiler Günü’nde Vicdani Ret Derneği’nin Galatasaray Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla, 23 kişi vicdani reddini açıkladı. Lise Anarşist Faaliyet ve Anarşist Gençlik’te ‘Militarizmi Reddet’ pankartıyla Tünel’den Galatasaray Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada Vicdani Ret Derneği ile bir araya gelerek basın açıklamasına katıldı.

Basın açıklamasını okuyan VR-DER Eşbaşkanı Gökhan Soysal, açıklamada yakın zamanda ölen Kenan Evren’in yaşamları gasp eden militer kültürün sürdürücüsü olduğunu hatırlatarak “Dünden, bugüne, şiddetini miras bırakan cuntacılara, bizleri yok sayarak, yaşamlarımız üzerinden iktidarlarını daim kılmak isteyen ordulara karşı direniyoruz” dedi.

Askeri darbeden bu yana 33 yıl geçse de hiçbir şeyin unutulmadığını vurgulayan Soysal, “Şimdi de, katillere bu şekilde söylüyoruz. ‘Reddetmeyelim de katil mi olalım, vicdanı retçiyiz, netekim” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından 23 kişi “özgür bir yaşama olan inancımla reddediyorum” diyerek vicdani reddini açıkladı.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 27. sayısında yayımlanmıştır.