Devletin Gözaltı Terörü Sürüyor

Devletin Gözaltı Terörü Sürüyor: .5 ilde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Amed, Antakya, Antalya, Sêrt ve İstanbul’da aralarında Kamu çalışanları, HDP ve DBP’lilerinde olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Misirc Belediyesi’ne ise baskın düzenlendi.

Amed

Amed’in merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda en az 115 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Dihaber stajyeri Süreyya Dal, DBP PM üyesi Metin Egici de bulunuyor. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, avukatların şu an için görüşmesine izin verilmediği belirtildi.

Amed merkez ve ilçelerde gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Yenişehir: Diyarbakır’ın Şehitlik Semtinde evleri polis tarafından basılan 52 yaşındaki Rabia Ataş adlı kadın gözaltına alındı. İfadesi olduğu gerekçesiyle de bir hafta önce emniyete ifade verdiği belirtilirken, açlık grevinde bulunan kızı için Ankara gidip dün dönmüştü. Gözaltına alınan Ataş, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan Şehitlik Mahallesinde oturan gazeteci Savaş Aslan evine yapılan baskında gözaltına alındı.

Licê: Licê merkezde sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. Yerine kayyum atanan eski muhtar Hanefi Gülen, belediye çalışanı Mehmet Akşahin, Veysi Özkan ve Mizgin Kırhan adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Pasûr: Amed’in Pasûr (Kulp) merkezi ve köylerinde dün akşam ve bu sabah yapılan ev baskınlarında en az 25 kişi gözaltına alındı. İsimleri öğrenilen Halil Taş, Ersin Eren, Vezir Tekin, Mehmet Eren, Hacı Polat, Abidin Bakay, Cengiz İpek, Cüneyt İpek, Secaattin Kılıç ve Refik Yavaş Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü belirtildi.

Karaz: Karaz’da (Kocaköy) yapılan ev baskınlarında Deniz Dadak, Faruk Dadak, Fehbi Tunç, Ahmet Çakubay, Hüseyin Kılıç, Hasan Kılıç, Mahsum Tarhan adlı yurttaşlar gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hênî: Hênî’de (Hani) de Fesih Karataş, Nevin Oktay, Sabri Özdemir, Ercan Bozyel, Veysi Topkaya gözaltına alındı.

Pîran: Pîran (Dicle) ilçesinde ise, Ferhat Özyoldaş, Mehmet Çelebi, Şahabettin Dinkay.

Hezro: Aydın Topbaş, Şaydin Çatak, Fırat Bizer, Taylan Dolan, Fatih Güleş, Hakan Topbaş.

Farqîn: (Silvan) Hülya Biçen, Mahmut Kanç, İlhami Başaran, Musa Çiçek.

Şirvan’da bir köye operasyon

Sêrt

Sêrt’in (Siirt) Xizxêr (Şirvan) ilçesine bağlı Zivzik köyüne sabah saatlerinde yapılan baskında 72 yaşındaki Zekiye Özgan ile aynı aileden Emine Özgan, Muhteber Özgan, Hüsnü Özgan, Bedrettin Özgan, Hakim Ay isimli kişiler gözaltına alındı.

Kayabağlar Belediyesi’ne baskın

Sêrt’in Misirc (Kurtalan) ilçesine bağlı Zoqeyd (Kayabağlar) Belde Belediyesi binasına baskın düzenlendi. Yapılan baskının ardından içeride aramalar devam ediyor.

İstanbul’da 27 gözaltı

İstanbul’da da Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Avcılar, Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinde eş zamanlı 35 eve baskın yapıldı. Baskın sonucu aralarında HDP’lilerin de olduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Antalya’da HDP’lilere gözaltı

Antalya’da bu sabah polis birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskın yapılan evlerin bulunduğu mahalleler polislerce ablukaya alınırken, evler didik didik arandı. 4 kişinin gözaltına alındığı ve Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra farklı karakollara götürüldükleri öğrenildi.

Gözaltına alınan arasında Alanya HDP İlçe Yöneticisi Mehmet Eryılmaz, Alanya HDP eski İlçe Eş Başkanı Fahrettin Kiraz, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Ogün Balıkçı ve Necdet Aydın isimli bir yurttaş bulunuyor.

Hatay

Hatay’da ise bugün (12 Nisan) sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı polis operasyonu düzenlendi. Yapılan ev baskınlarında aralarında sağlık ve eğitim çalışanları, ihraç edilen kamu çalışanları ve HDP üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanlara katıldıkları eylemler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Örgüt propagandası yapmak” bahanesi ile yöneltildiği belirtildi.

Gözaltına alınanlardan şu ana kadar isimleri netleşenler şöyle: Eğitim çalışanı Mutlu Aymaz, sağlık çalışanları Resûl Varhan, Merve Varhan, Ziya Aslan ve ihraç edilen kamu çalışanı Medine Şahin, HDP üyesi Ercan Doğan.