Antalya Hapishanesi’nde 5 Kadın Tutsak Daha Açlık Grevi Eylemine Başladı

Antalya L Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 5 kadın tutsak süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladığını duyururken, 26 hapishanedeki 273 tutsak açlık grevini sürdürüyor.

Sûjin’ın yapmış olduğu habere göre, Antalya L Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bulunan tutsaklardan 5 kadın daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Yakınları aracılığı ile 15 Nisan’dan bu yana açlık grevini süresiz dönüşümsüz bir şekilde talepleri kabul edilene kadar devam ettireceklerini bildiren isimler şöyle: Berivan Türk, Leyla Saruhanoğlu, Rubin Yıldırım, Emine Kaya ve Ebru Şahin.

Antalya L Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 30 Mart’ta ise Hacire Çay ve Gurbet Öztürk ile başlayan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 15 Nisan’da 30 erkek tutsak süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurmuştu. Böylece Antalya L Tipi Kapalı Hapishanesi’nde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olanların sayısı 37’ye, Alanya L Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi 5 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Sima Dura ve Suzan Güven ile beraber kentteki hapishanelerdeki eylemci sayısı 39’a yükseldi.

26 farklı hapishanede 273 tutsak açlık grevi eylemini süresiz dönüşümsüz olarak sürdürüyor.