Bingöl Ve Dersim’de 54 Bölgedeki Yasak Uzatıldı

Devletin Dersim ve Çewlik’te (Bingöl) ilan ettiği “Özel Güvenlik Bölgesi” yasakları yine uzatıldı.

Dersim’de 31 bölgede daha önce ilan “Özel Güvenlik Bölgesi” yasakları 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Dersim Valiliği yine, “halkın can ve mal güvenliğini sağlamak” olduğunun bahanesi olduğunun açıklamasını yaptı.

Dersim’de Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerler şöyle:

Eroğlu Mahallesi (Ovacık), Mercan Dağları (Ovacık), Kıran Deresi (Ovacık), Kınıkan Tepe (Ovacık), Golanyaylası (Ovacık), Eğerci Mahallesi (Ovacık), Dülbektaşı (Ovacık), Nazımiye-Tavuklu-Doğantaş, Ovacık -Karaoğlan Dağı, Ovacık-Yarpuzlu Mahallesi, Ovacık-Alisırtı geçidi, Merkez-Bali Deresi, Merkez-Kurutlu Deresi, Merkez-Gözlek-Seperteki, Nazımiye-Dokuzkaya, Merkez-Kutu Deresi, Merkez-Ahpanos-Salderesi, Ovacık-Dalavyaylası, Merkez-Laç Deresi, Ovacık-Karagölyaylası, Ovacık-Kurugölyaylası, Ovacık-Bastıryaylası, Ovacık-Kurtyaylası, Ovacık-Çeşmeyaylası, Ovacık-Yelyaylası, Ovacık-Ganikastik, Pülümür-Yoncalıkyaylası, Pülümür-Sarıgülyaylası, Ovacık-Çığırlıyaylası, Ovacık-Karadere, Hozat-Kinzir Ormanları

 

Çewlik’te Yasak Bölge Sayısı 23’e Yükseldi

Çewlik (Bingöl) merkez ve 7 ilçesinde “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilen 23 bölgedeki yasak da 15 gün daha uzatıldı. 30 Nisan tarihine kadar uzatılarak girişlere yasaklanan bölgeler ise şunlar:

Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe bölgesi, Feratan ve Çır yaylası, Merdiven Deresi. Solhan ilçesinin Yenibaşak-Doğuyeli bölgeleri, Yayladere ilçesinin Horivanik Deresi -Tahkim Deresi, Kırköy Ormanları, Manav Deresi, Güneşlik – Gökçedal bölgeleri. Kiğı ilçesinin Çomak Deresi, Karlıova ilçesinin Karacehennem Ormanları ile Yedisu ilçesinin Akımlı Yaylası ve Adaklı ilçesinin Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey, Maltepe Vadisi, Genç ilçesinin Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman, Sekeran bölgeleri.