Benden Rasim Ozan Kütahyalı’ya Aba Altından Sopa

ROK’tan Kürtlere Aba Altından Sopa

Dün, Sabah’ta bir yazı okudum. Yazının başlığı “Her Biji Gele Kurd”. Başlıktan dolayı değil, Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazısı olduğu için ilgimi çekti, kendisini severek(!) takip ederim.

Dünkü yazısında Kürt halkının “Evet” oyu verdiğini iddia ediyor. Tabi ki yazının temelinde HDP milletvekili Altan Tan’ın “Kürtler AKP’yi kurtardı” açıklaması da var. HDP milletvekilinden böyle bir açıklama gelince eski cemaatçi, yeni başkancı reformist ROK’un böyle bir yazı yazması olağanlaşıyor.

Sizce Kürtler “Evet oyu kullanarak AKP’yi kurtardı” açıklamalarının yapılış nedeni nedir? Neden yapılır böyle açıklamalar? JÖH PÖH ablukasındaki seçim sandıklarından çıkan mühürsüz zarfların çokluğu bize bu açıklamaların neden yapıldığını anlatıyor. Mühürsüz zarfların %80’i Kürdistan illerinden çıkması Kürtlerin kullandığı oyları değil, orada bulunan JÖH’ün PÖH’ün tüfeğin tankın seçim üzerindeki etkisini anlatmaktadır.

ROK referandumu da aşarak Kürtlerin geleneği olan isyana yeltenmeleri halinde imha tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklarını yazarak aba altından sopa gösteriyor.

ROK’un Kürt kavgasını bilmediği aşikar. Eğer bizimle kavga edeceksen elindeki sopayı sıkı tutmalısın…

Nedim Ciran