NATO, CIA, Soros, Gladyo; Mehmet Barlas’ın Komplo Teorileri

Kalkıp size Sabah gazetesinin ve yazarlarının ne kadar iktidar yandaşı olduğunu, iktidarın gayrı “resmi” yayın organı olduğunu anlatacak değilim. Ama, tutarlılık gereklidir be kardeşim!

Mehmet Barlas, New York Times’ın yazısına çok içerlemiş. NATO’dan CIA’ya; Soros’tan Gladyo’ya yine “şer cephesi” Türkiye’deki politikaya etki etme çabası içerisindelermiş! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin referanduma ilişkin vereceği karardan endişeliymiş!

Daha dün ve önceki gün, referandum sonucunu ilk kutlayanın ABD olduğunu, “ABD’yle beraber yapılacak” çok işler olduğunu vurgulayan aynı yayın grubunun bir parçasına yazmıyormuş gibi davranamazsın Mehmet Barlas.

Ama suçu Barlas’a atmamak gerek! Bu, dış politikada dostu düşman-düşmanı dost ilan etme “esnekliği”ne sahip iktidar politikasıyla ilgili. Bu tutarsızlığın içinde dışarıda muhalefet aramak boş. Bir bakarsınız çok sevdiğiniz liderleriniz, bugün düşman bellediklerinize “canım kardeşim” demiş!

Buraya bakınız, dışarıya değil! Aradığınız muhalefet sokakta. Siz ABD’yle dost olsanız da, düşman olsanız da! Tutarlı olmak bu olsa gerek.