Orta Yolun Başkan Adayı: Ahmet Hakan

Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi’nde bugünkü köşe yazısında yine döktürmüş. İp üzerindeki cambaz, nasıl dengede durmak için çabalıyor “ayağının kaymaması için” çırpınıyorsa, Ahmet Hakan da öyle çırpınmış; hem iktidarı kızdırmamış, hem de geri kalanların sırtını sıvazlamış kendince.

Hakan, referandum sonrası sokağa çıkanlara kızmış “…Sokaklara dökülüp yüzde 48.4’ün önemli bir bölümünü ürkütecek tehlikeli oyunlar oynamak yerine… İstanbul’da ve Ankara’da önde olmanın keyfini çıkarsanız daha iyi olmaz mı?” diyerek hemen 2019’da kurulması planlanan seçim tezgahını işaret etmiş.

2019’da % 48,4’ün başkan adayı kim olmalı, başlıklı yazısında çeşitli nitelemelerle beraber başkan adayının, “Superman, Dadaloğlu, Örümcek Adam, Joker, Keloğlan, James Bond, Nasreddin Hoca, Makyavel  gibi” olması gerektiğini söylemiş.

Yani aslında, Ahmet Hakan sandıktan umudu kesmeye başlayan insanlara bir anlamda hak vererek, 2019’da da bu seçimin kaybedileceğini ima etmiş. Dadaloğlu ile Makyavel’i, “Ferman padişahın dağlar bizimdir” diyen Dadaloğlu’yla “Ferman da, dağlar da, her şey padişahındır, yaşasın padişah!” diyen Makyaveli ‘yi bir adayda tanımlayarak olamayacak bir kişiyi var etmeye çalışmış.

Ben size söyleyeyim, 2019’da bahsi geçen bu toplamın adayı bence Ahmet Hakan olmalı. Çünkü bu kadar zıt kişiliği bir arada bulundurabilecek, toplumun her kesiminin ağzına bir parmak bal çalabilecek, ortanın ortasına sıkı sıkıya yapışıp dengede durabilecek ender şahsiyetlerden birisidir kendisi. İsyancılığı yoktur ama iktidara isyan ediyormuş gibi yapmayı bilir.  Süpermen ya da Spiderman olduğunu AKP’lilerden yediği dayakta* anladık. Dayaktan sonra yandaşlığının nasıl arttığını biliyoruz. Bu özelliklerle tam bir başkan adayısın.

*3-4 tane densiz, dangalak tip Ahmet Hakan’a saldırmıştı, ne yazarsam yazayım kendisiyle ilgili bir gazetecinin yazdıklarından dolayı dayak yemesinin karşısındayım. Ama dayak yedikten sonra yandaşlık dönüşümünün hızlanması da ayrıca çirkindir.