F Oturması 266. Haftasında: Hasta Tutsak Kemal Gömi Serbest Bırakılsın

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’nun başlattığı F Oturması 266. haftasında Galatasaray Meydanı’nda Kemal Gömi için bir araya gelindi.

Hasta tutsakların hapishane koşullarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen F Oturması eylemlerinin bu hafta 266.sı gerçekleştirildi.Her hafta olduğu gibi yine Galatasaray Meydanı’nda yapılan eylemde bu hafta dikkat çekilmek istenen tutsa Kemal Gömi idi.

Kemal Gömi için bir araya gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Hapishane Komisyonu, darbe sonrasında OHAL kapsamında sürgün sevkle Bolu F Tipi Hapishanesi’ne götürülen hasta tutsak Kemal Gömi’nin uzun süredir tek kişilik hücrede kaldığını belirtti.

Yapılan basın açıklamasında, doktorlar ve Adli Tıp Kurumu’nun ‘Ağır Kronik Şizofren’ teşhisi koyduğu Gömi’ye 11 kez ‘hapishanede kalamaz’ raporu vermesine rağmen serbest bırakılmadığına dikkat çekildi. Okunan açıklamada, “Kendisinin hapishanede bile kaldığını bilmemekte, bir hayal dünyası için kurguyla yaşamaktadır. Bazen ziyaretlerine gelen kardeşini dahi tanıyamaz halde sinir krizi nöbetleri geçirmekte. En azından raporları var, bunlardan dolayı serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

1971 Mardin doğumlu olan Kemal Gömi,İTÜ İnşaat Fakültesi son sınıfta öğrenciyken 1993’te tutuklandı, yargılama sonucu hapis cezası aldı. 19 Aralık’ta Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde 270 güne yakın ölüm orucunda kaldı. Bilincini yitirince ailesinin rızasıyla müdahale edildi.Sinir sistemleri bozulan Gömi’ye ağır şizofren tanısı kondu.