Açlık Grevinde Olan Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

İsrail’deki hapishanelerde bulunan binlerce tutsak “İsrail’in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi”ne karşı 17 Nisan’dan beri açlık grevinde.

Filistin’in El Hebron şehrinde açlık grevinde olan Filistinli tutsaklar için eylemler gerçekleştirildi. Yapılan eylemlere İsrail askerlerinin saldırması üzerine çatışmalar yaşandı.

Açlık grevindeki Filistinli tutsaklara karşı yapılan baskılardan sadece birkaçı;

  • İsrail Hapishanelerinde açlık grevi yapan tutsaklara destek için Filistin’de Kudüs başta olmak üzere birçok yerde dükkanlar kapatıldı.

  • Nafha Hapishanesi’nde İsrail askerleri, açlık grevi yapan Filistinlilerin koğuşuna girerek grevcilerin üzerine biber gazı sıktı.
  • İsrail hapishanelerindeki açlık grevi 9. gününü geride bırakırken, bazı tutsakların  hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
  • Filistin’de Ramallah kentinde, Filistinli tutsakların açlık grevi yaptığı bir hapishanenin önünde bir grup İsrailli siyonist “mangal partisi” düzenledi.

Açlık grevinin başlangıç tarihi 1974’ten bu yana her yıl “Filistinli Esirler Günü” olarak kabul edilen 17 Nisan olarak seçildi.Filistinli tutsakların haklarını aramak için kurulan Addameer Mahkum Destek ve İnsan Hakları Derneği’ne göre şu an İsrail’deki hapishanelerde yaklaşık 6 bin 500 Filistinli tutsak var.