Devrimci Kurumlardan Kadıköy’de 1 Mayıs Gözaltıları Eylemi

Taksim’e çıkmak için Gayrettepe’de buluşarak yürüyüşe geçen ardından polis saldırısına uğrayan devrimci kurumlar Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama öncesinde polis saldırısı sırasında gözaltına alınan Mücadele Birliği ve Devrimci Anarşist Faaliyet’ten gözaltına alınan devrimciler konuşma yaptı.

77’nin 40. yılında Yapabileceğimiz En Doğrusunu Yaptık

DAF’tan gözaltına alınan Furkan Çelik konuşumasında “Biz devrimciler 77 1 mayıs katliamının 40. yılında yapabileceğimizin en doğrusunu yaptık. 1 Mayıs’ta Taksim meydanına çıkmaya çalıştık. Devletin baskısına karşı sokakta mücadelemizi büyüttük. Devletin verdiği alanı evet diyerek kabul etmedik.” dedi ve “Bizler dün sokaklardaydık, bugün sokaklardayız, yarında sokaklarda olacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasında “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İstanbul Taksim’de yasaklama ve polis saldırısıyla geçti. Türkiye’de işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesi için tarihsel bir öneme sahip olan Taksim Meydanı, 1977 1 Mayıs katliamının 40. yılında bir kez daha kapatıldı. 200’ü aşkın kişi, polis saldırısı ile gözaltına alındı.” denildi

Ayrıca “Türkiye’de 1 Mayıs denildiğinde herkesin aklına ilk gelecek olan yer Taksim Meydanı’dır. Taksim, bir inatlaşma sorunu değil işçi ve emekçilerin yıllarca yürüttüğü can bedeli mücadelenin kazanımıdır. 1977 yılında Taksim Meydanı’nda yaşanan katliam hala hafızalarımızdadır. Bu katliamda kaybettiğimiz işçi ve emekçileri Taksim Meydanı’nda anmak emekçilerin en doğal hakkıdır.” denilerek bu senede Taksim iradesinin sokaklarda kazandığı vurgulandı.  

Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Mücadelemiz!”, “Gözaltılar Serbest Bırakılsın” sloganlarıyla basın açıklaması sonlandırıldı.