“Hayvanat Bahçesi”nde Elektrikli Tel İşkencesi

Eskişehir “Hayvanat Bahçesi”nde Hayvanların Etrafına Elektrikli Tel Çekildiği Ortaya Çıktı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi dün Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde elektrik akımı verilen tellerin altına sıkışarak dakikalarca acı çeken rakunla ilgili açıklama yaptı.  Açıklamada dakikalarca acı çeken rakun için ‘yaşadığı kısa şok’ ifadesi kullanıldı. Belediye hiçbir şekilde çitlerdeki elektriğin yanlışlığına değinmezken bir de “sosyal medyada, gerek bazı yayın organlarının internet sitelerinde, oradaki bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler farklı şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır.” gibi bir açıklamada bulundu.

Bir kişinin çektiği videoda bir rakunun elektrikli tellere sıkıştığı ve can çekiştiği görülüyor. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından belediye açıklama yaptı.

İnternet sitesinden açıklamayı yayınlayan belediye : “4 Mayıs 2017 Perşembe günü, Eskişehir Hayvanat Bahçemizde, Koati cinsi rakun kendi yaşam alanındaki çit engelini aşarak kısa aralıklarla düşük voltaj verilen engel çitinin arasına sıkışmıştır. Koati burada yaşadığı kısa şokun arkasından görevlilerimiz tarafından sıkıştığı yerden çıkartılmış ve karantinaya alınmıştır. Gerek sosyal medyada, gerek bazı yayın organlarının internet sitelerinde, oradaki bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler farklı şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Talihsiz kazayı yaşayan hayvanımızın, veteriner hekimlerimiz tarafından kontrolleri yapılmıştır. Tam anlamıyla sağlığına kavuşmasının ardından yaşam alanına geri bırakılacaktır.” dedi.