“Hasta Tutsakları Serbest Bırakın! Bunu Yapmak Zorundasınız!”

F Oturması’nın 267. haftasında Wernicke Korsakoff hastası olan hasta tutsak Bülent Özdemir için Galatasaray Meydanı’nda toplanıldı.

Toplanmanın ardında konuşan Ümit Efe sabah saatlerinde polisler tarafından infaz edilen 18 yaşındaki  Sıla Abalay için “Gencecik bir fidan daha katledildi” dedi. “Tedaviye erişimi engellenen, acılar içerisinde eriyen hasta mahpusları serbest bırakın! Biz bunu bir lütuf olarak, bir bağış olarak istemiyoruz. Bunu yapmak zorundasınız.” Ayrıca açlık grevlerinin 61. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemlerine ve Dersim’de çocuğunun cenazesini almak için 71 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün ile dayanışma çağrısı yaptı.

Açıklamada bulunan Bülent Özdemir’in abisi Cemal Özdemir ; Bülent’in tedavisinin yapılmadığını, ağrıları şiddetle sürmesine rağmen aspirin dahi verilmediğini, ağzında yaralar çıktığı bacaklarında şiddetli ağrılar olduğunu belirtti. Ağrıları sürerken tedavi bile edilmediği halde hastane heyeti tarafından Bülent’e zorla sağlam raporu imzalatmak istediğini belitti. Açıklasını tüm hasta tutsakların serbest bırakılması sözleriyle sonlandırdı. Ayrıca Bülent Özdemir 3 ayda 25 kilo verdiğinden bahsetti.

Yapılan basın açıklamasında : “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın! Tedavilerin önündeki engeller kaldırılsın! Türkiye hapishanelerinde bulunan hasta mahpuslar sorunu her geçen gün daha da yakıcı bir hal alıyor. Yıllardır yaşamını yitiren bir çok hasta tutsağın tabutunu hapishaneden çıkarmanın utancını yaşıyoruz” dedi.