“Kentsel Talan” Fikirtepe’ye Uyuşturucu Gerilimi Getirdi

“Kentsel Dönüşüm” adı altındaki,devletin en önemli talan projelerinden birinin uygulama alanı olan Kadıköy-Fikirtepe’de uyuşturucu gerilimi had safhada yaşanıyor. Fikirtepe’de son olarak, 9 Nisan’da 20 yaşındaki Doğan  Bakırcı,  mahalleden arkadaşı 26 yaşındaki Ömer Faruk Ç. ile sentetik uyuşturucu kullandıktan sonra yaşamını yitirdi.

Mahallede yaşayanların aktarımına göre; Eğitim Mahallesi’nde yaşayan bir grup, Bakırcı’nın yaşamını yitirmesinden Ömer Faruk Ç.’yi sorumlu tuttu. 29 Nisan’da Ömer Faruk Ç. , tartıştığı karşı grup içerisindeki bir kişi tarafından silahla sokak ortasında vuruldu. Karnından yaralanan Ömer Faruk Ç., hastaneye kaldırılırken, olayın yaşandığı günün akşamında, Gürkan Soner C. (25) ve Emre Ç. (30) isimli 2 kişi daha, pompalı tüfekle vurularak yaralandı. Fikirtepe ile Eğitim Mahallesi arasındaki Kasr-ı Ali Caddesi yaşanan gerginliğin en çok hissedildiği yer olduğu ve ailelerin çocuklarını yalnız başına okula gönderemediği belirtiliyor.

Yaşanan olaylardan sonra mahallede en az 10 hane evlerini boşaltarak başka yerlere taşındı.Mahallede yaşanan uyuşturucu merkezli gerilimler ve güvenlik sıkıntısının kentsel dönüşüm projesinin başladığı iki yıl öncesinden beri yoğunlaştığı belirtiliyor.Boşaltılan ve yıkılmayı bekleyen evlerden bazılarının uyuşturucu tedariği ve tüketiminde kullanıldığı öğrenildi.