Diriliş Postası, Filistin’de Olan Biten Yeni Mi Aklınıza Geldi?


Bu gazetenin manşetine ilişkin bir şeyler söyleyip söylemem noktasında kararsız kaldım. Hani bazı dönemlik projeler vardır, Diriliş Postası da o tarz projelerin gazete versiyonu gibi. Bir dönem bir şeye hizmet eder, o dönem bitikten sonra o projeye de, projede çalışanlara da ihtiyaç hissedilmez. Anlaşılan daha o dönemin sonunda değiliz.

Gazete, diğer yandaş gazetelerin bazılarında olduğu gibi “İsrail’in Kudüs’te ezanı yasaklayacak olmasını” manşetine taşımış. Rastlantı değil tabii dün Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu vardı. Ve tabii beklediğiniz üzere RTE de foruma katıldı ve konuşmasını yaptı.

RTE’nin ajitatif konuşmasından ilham alan yandaşlar, İsrail siyonizmini bugün attıkları manşetlerle yakıp yıktılar! Aynı TC’nin dış siyasetindeki tutarlılığı gibi! Askeri ve ekonomik ilişkileri kesmek bir yana tam tersi politikalar işleteceksiniz, öte yandan iş ahkam kesmeye geldiğinde taş üstünde taş bırakmayacaksınız! Onların medyasının yazdıkları çizdikleri de aynı; haftalardır açlık grevinde olan Filistinli siyasi tutsaklara ilişkin tek kelime yazmayacaksınız, yer vermeyeceksiniz sonra RTE kalkıp iki laf edince siyonizm karşıtı kesileceksiniz!