Kadınlar Şengül Karaca İçin Yürüdü

KESK İstanbul Kadın Meclisi’nin çağrısıyla kadın örgütlerinin bir araya geldiği topluluk, Şengül Karaca için Taksim Talimhane’de yürüyüş gerçekleştirdi.

“Katledilen Kadınlar İsyanımızdır” yazılı pankartın açıldığı, “Her Yer Suç Mahalli”, “Yasta Değil İsyandayız” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde kadınlar Karaca’nın evine kadar yürüdü. Yürüyüşe Anarşist Kadınlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İlerici Kadınlar ve çok sayıda kadın kurumu katıldı.
Açıklama yapan Eğitim Sen 3 No’lu Şubesi Kadın Meclisi Üyesi Seher Göğerçin, 2017’nin başından bu yana 133 kadının erkekler tarafından katledildiğini belirtti. Açıklamada, “Sadece Nisan ayında ise 30 kadın katledildi, 28 kadına cinsel şiddet uygulandı. 33 çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Mayıs ayına da her gün bir kadın cinayeti ve erkek şiddeti haberi ile uyandık. İzmir’de Siirt’te, İstanbul’da Sultanbeyli’de kadınlar tanıdıkları, aileden erkekler, eski eşler, nişanlılar, erkek arkadaşlar hatta lisedeki sınıf arkadaşları tarafından öldürülüyorlar” dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar Karaca’nın yaşamını yitirdiği yerde mum yakıp karanfil bırakarak eylemi sonlandırdı.