77 Gündür Açlık Grevindeki Kemal Gün Görme Kaybı Yaşıyor

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan  operasyonlarda yaşamını yitiren 11 devrimci içinde yer alan oğlunun cenazesini almak için açlık grevi direnişinde 77. güne giren 70 yaşındaki Kemal Gün, tansiyon ve eklem rahatsızlıklarının yanı sıra görme kaybı yaşamaya başladı.Kemal Gün “Görme kaybı yaşıyorum. Sol gözüm iyice kapandı” dedi.

Cenazelerin teslim edilmesine dair yetkililere yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını ve hâlâ taleplerine karşılık verilmediğini aktaran Gün, dün Dersim’de oluşturulan bir heyetin Valiliğe görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.

Heyetin görüşme talebine ne yanıt verileceğini beklediklerini ifade eden Gün, “Valiyle bir randevu talep ettiler. Bakalım ne zaman görüşmeyi kabul edecek.” diye konuştu.

Gün, Ankara’da, ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganıyla açlık grevlerinin 64. gününü geride bırakan ve sağlık durumları kritik eşikte olan genç akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya da bir mesaj yolladı.Kemal Gün;

“Onları her zaman destekliyorum, sevgi ve selamlarımı iletiyorum” diyen Gün şunları söyledi: “Onlar da hakkı olanı istiyorlar ve haklılar. Her zaman için de yanlarındayım. Tüm Türkiye’deki duyarlı insanların hepsinin onlara destek olmasını istiyorum, çağrı yapıyorum.” ifadelerini kullandı.