Aydınlık’tan Yanlış Cevap

Aydınlık gazetesinin ve bu gazetenin siyasi organının ABD başta olmak üzere Batıya yönelik tutumu malumunuzdur. Ürettikleri her düşünce, yaptıkları her iş bu karşı tutum üzerinden şekillendirir kendini. İncirlik üssünde ABD’nin madalyasını almayarak  “tavır gösteren” askeri bugün manşetten vereceklerini adım gibi biliyordum. Trump’a ve ABD’ye verilen cevap diye yazmış Aydınlık.

ABD’nin SSCB “tehlikesine” karşı kurmuş olduğu NATO’nun asker sayısı bakımından en büyük ikinci gücü TSK. Yeri gelince Kore’ye savaşmaya gidin, Irak’a işgalde stepne rolü üstlenin, ordunuzu ABD eliyle şekillendirin, İncirlik Üssü’nde yani ABD’nin Ortadoğu’yu kontrol ettiği en büyük üslerden biri sayılan bir askeri üste çalışın ve bundan hiç rahatsız olmayın; yapılan savaş planlarının projelerinin maşası olun, atılan bombanın kurşunun tetikçisi olun; buna karşıtlık olarak da madalyayı geriye teslim edin. Bayağı büyük kahramanlık doğrusu!

Böylesine “anti-emperyalist” bir duruşu aynı tarz tutarlılığa sahip Aydınlık kadar kimse iyi haber yapamaz! Kıbrıs yakınlarında petrol arayan şirketin Kıbrıs sahil güvenliğine mehter marşı dinletmesi kadar büyük bir tutum Aydınlık’ınkisi. Bunu neden manşet yapmadıklarına şaştım doğrusu.