Şeref Oğuz, O Bataklıklar Beraber Islanılan Yağmurlarda Oluştu

RTE’nin Washington gezisi öncesi, Trump ile gerçekleştirilecek konuşmalar bugün birçok gazetede köşe yazarlarının gündeminde. Bu görüşmeye temkinli yaklaşanlardan birisi Sabah’tan Şeref Oğuz.

TC’nin dış politikası karşısında, Nato ortağı ve müttefiki ABD’nin “neden böyle davrandığına” cevap arıyor Oğuz. ABD’nin “dünya 5’ten büyük olmamalı, yeni soğuk savaşlar oluşturulmalı, yeni Vietnamlar yaratmalı, savaş endüstrisinden yüksek kazançlar elde edilmeli, işgal et-böl-yönet” politikalarından asla vazgeçmeyeceğinden bahsediyor.  Şeref Oğuz ve benzer düşünen köşe yazarlarından ayı yeni keşfetmiş gibi yorumlar…

Bunun zaten böyle olduğunu bilmiyor muydunuz? Düne kadar TC kendine bu politikalar içerisinde yer bulmuyor muydu? Vietnam bataklığı diye nitelendirdiğin o coğrafyaların oluşmasında TC’nin rolü yok muydu? RTE döneminden önceydi bütün bunların hepsi mi diyeceksin? Peki, Beyaz Saray’ın kapısının önünde, Obama’yla, yağmur altında, “beraber yürüdük biz bu yollarda” diyen kimdi? İşte o bataklıklar beraber ıslanılan yağmurlarda oluştu.

Şimdi kalkıp ABD’yi eleştiriyorsunuz ya, geçer! Trump-RTE görüşmesinden sonra geçer! Önümüzdeki haftalarda ABD ile birlikte daha güçlüyüz başlıkları süsler köşeni. Nasılsa sizdeki “geçici ABD bizimle ne yapacak sendromu”.